Menü

A képzés a legfontosabb feladat

2021. Augusztus 23
647
A képzés a legfontosabb feladat

A női labdarúgó bajnokságok beindulását megelőzően kíváncsiak voltunk, hogy klubunk női utánpótlása milyen tervekkel várja a rajtot. Steer Ferenc szakágvezető adott átfogó képet a 2021-22-es szezonról és beszámolt a változásokról is.

Akik esetleg nem annyira járatosak a leány, illetve női szakág korosztályos besorolásában érdemes megjegyezni, hogy az MLSZ által három korcsoportban zajlanak a regionális bajnoki sorozatok. Akik csapatunk eredményeire és leendő mérkőzéseire kíváncsiak az U14-es korosztály idén Dél-Nyugatra az U16-os pedig Közép-Keletre kapott besorolást. U19-es csapatunk maradt a Közép-Keleti régióban. A bajnokságok előbbi két korcsoportban szeptember 11-én kezdődnek, a legidősebb utánpótlás csapatunk pedig augusztus 29-én 17 órakor, a Honvéd elleni hazai összecsapással kezdi meg szereplését a Tatai úton, amelyre minden szurkolónkat szeretettel várjuk.

Csapó Gábor, aki idén is a legidősebb utánpótlás korosztályt irányítja, a lányokkal együtt már nagyon várja a rajtot.

„Amikor a tavalyi szezont elkezdtük, komoly létszámgonddal küzdöttünk, szerencsére  szépen fokozatosan sikerült ezen a téren előre lépnünk és ez főként tavasszal már az eredményekben is megmutatkozott. Amíg ősszel egy Soroksár vagy Dorog ellen nagy különbséggel kikaptunk, addig tavasszal előbbit legyőztük, utóbbival döntetlent játszottunk. Ezek nyilván visszaigazolásai a munkánknak, de a legfontosabbnak azt tartom, hogy a csapatunk együtt maradt, és a lányok akarjanak és szeressenek edzésre járni és fejlődni. Az pedig szintén cél lehet, ahogy tavaly is, úgy a későbbiekben is a felnőtt csapat ajtaján ott kopogtassanak majd szép számban az utánpótláskorú lányok” – nyilatkozta edzőnk.  

A női szakágat és egyben a felnőtt csapatokat irányító Steer Ferenc is úgy látja, a tavalyi évben nagyon pozitív változáson ment keresztül ez a korosztály.

Megújul, immáron Horváth Fruzsina vezetésével az U14-es csapat is, a legnagyobb változások pedig egyértelműen az U16-os együttesnél mennek végbe. Itt az előrelépéshez nélkülözhetetlen volt a keret bővítése is, így a REAC csapatából érkezett megannyi tehetséges játékossal Kolder-Nagy Dániel.

Alapvetően közel száz lány alkotja a teljes BVSC-s női szakágat, amely 3 utánpótlás csapattal és két felnőtt együttessel, egy ¾-ed pályás és egy NB II-es gárdával rendelkezik.

„Az eredmény az U14-es és U16-os csapatnál nem számít, hanem játékosokat akarunk képezni, minél jobbakat és minél többet, hogy mire 16 évesek lesznek technikailag készen álljanak a komolyabb kihívásokra. U19-es csapatunk szépen formálódik, a játékosok értik, hogy az edző mit szeretne látni tőlük, épp ezért taktikában vagy felállási formában sincs megkötve az edző kollégák keze. Én magam játékosokban és nem eredményességben gondolkodom az utánpótlásban, hanem olyan tehetségekben akik vevők arra a munkára, amelyet szeretnénk velük elvégezni” – árulta el a szakágvezető.

Sok sikert kívánunk csapatainknak! Hajrá BVSC!

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz