Menü

A kardozók után a párbajtőrözők is kvótát szereznének

2021. Március 18
642
A kardozók után a párbajtőrözők is kvótát szereznének

Nem sokkal a női kardozók után már a férfi párbajtőrözőkön van a sor, hogy megszerezzék a tokiói kvótát. Az Andrásfi Tiborral felálló csapat szerencsésen megérkezett Kazanyba, a világkupa helyszínére. Pénteken a férfiak selejtezőjével kezdődik a program.

A jól sikerült budapesti kard világkupa után az oroszországi Kazanyban folytatódik a vívók számára az olimpiai kvalifikáció. Itt a párbajtőrözők számára rendeznek fontos versenyt, ahol férfi válogatottunk szeretné megváltani tokiói repülőjegyét. A csapat szerencsésen megérkezett a helyszínre, ahol a kényszerű „szobafogság”, vagyis karantén után mindenki örömhírt kapott, hiszen negatív PSC-tesztet produkáltak a magyar sportolók. Így semmi akadálya nincs annak, hogy elérje a célját a válogatott. Fiatal tehetségünk, Andrásfi Tibor elárulta, hogy a felkészülésük jól sikerült.

Két hétvégét is Debrecenben töltöttünk edzőtáborban, ami kemény volt, de nagyon jó hangulatban is telt. Úgyhogy a munkát elvégeztük. Azt érzem a csapaton, hogy mindenki jó formában van, így tiszta lelkiismerettel állhatunk oda a pástra Kazanyban” – nyilatkozta honlapunknak a sportolónk.

Pénteken a férfiak egyéni selejtezőjével kezdődik a program, de a legfontosabb a jövő hétfői és keddi nap lesz, amikor a csapatversenyt rendezik majd. Dancsházy-Nagy Tamás vezetőedző már az elutazás előtt elmondta, hogy a heidenheimi aranynégyes, vagyis a Siklósi Gergely, Berta Dániel, Rédli András, Andrásfi Tibor alkotta kvartett vívhatja ki a tokiói kvótát.

„Nagyon örülök neki, hogy benne vagyok a csapatban és igyekszem majd mindent megtenni, hogyha nekem is vívnom kell majd, akkor a legjobb tudásom szerint, a legtöbb tust hozzam a csapatnak, hogy ezáltal is segítségére legyek a válogatottnak a kvóta megszerzésében. Nagyon sok mindentől függ a kvalifikáció. Csak reménykedni tudunk abban, hogy fair körülmények között tudunk majd versenyezni. Abban biztos vagyok, hogy érzelmi hullámvasút lesz ez a pár nap.”

A női kardozók vasárnapi kvótaszerzéséből akár a férfi pábajtőrözők is erőt meríthetnek a világkupára.

„Tavaly végig néztük a női tőrözőket, ahogy kijutottak a csapattal, most pedig a női kardozókat is. A férfiakért itt nem kellett különösebben izgulni. Nagyon jó volt azt látni, ahogy ott örültek. Kicsit irigykedve is néztem, hogy de jó lenne, ha mi is végre ott tartanánk, hogy kijutottunk az olimpiára. Most eljött az időnk és remélem, hogy rajtunk is ez az öröm fog látszódni, mint például a hétvégén a kardozó lányokon.”

Sok sikert kívánunk ehhez a csapatnak! Hajrá magyarok!

 

Fotó: Kovács Márton / Magyar Vívó Szövetség

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz