Menü

A hazai világkupán át Tokió felé

2020. Február 12
994
A hazai világkupán át Tokió felé

Két év szünet után rendeznek ismét Egerben kerekesszékes vívó világkupát, amely a paralimpiai kvalifikációs vk-sorozat utolsó előtti állomása is egyben. Veres Amarilla jó pozícióból várhatja Tokiót és kíváncsi, hogy hol tart ezen az úton.

Veres Amarilla már gőzerővel készül Tokióra. Kiváló kerekesszékes vívónk egészségesen és jó formában várja a csütörtöktől vasárnapig tartó egri világkupát. A verseny előtt a női kardozók világranglistájának első öt helyezettje közül hárman is együtt készültek az utóbbi időben. Amarilla így Hajmási Évával és a lengyel Kinga Drozdz-al is együtt gyakorolt.

„Idén január első hetében kezdtük el a munkát. Úgyhogy 5-6 hetes felkészülésen vagyunk túl. Várjuk a világkupát, igazából ez csak egy mérföldkő a tokiói úton. Mivel ez a verseny ugyanannyi pontot ad, mint bármely másik hasonló világkupa. Természetesen a hangulat azért más. Az önkéntesek is magyarok és mindenki drukkol, valamint a családomból is többen ki szoktak jönni. A páston viszont próbálom ugyanúgy felfogni, mint bármelyik másik asszót. Az ellenfelemet kell megverni és ilyen szempontból nem szabad, hogy befolyásoljon az, hogy itthon vagy külföldön van a világkupa” – nyilatkozta honlapunknak sportolónk.

Egerbe 27 ország, több mint 130 versenyzője érkezik a tervek szerint, ahol 12 magyar vívó szerepel majd. Egyedül a kínaiak hiányoznak majd az élmezőnyből a szervezők információja szerint, az ázsiai országban uralkodó helyzet miatt. Amarilla párbajtőrben és kardban is pástra lép.

„Mindkét fegyvernemben szeretném felmérni, hogy hol tartok most a felkészülésemben. Nem is elsősorban a helyezésekre leszek kíváncsi, hogy hol végzek, hanem inkább arra, hogy azokat a technikai és taktikai elemeket, amiket elkezdtünk beépíteni a vívásomba, azokat hogyan tudom megvalósítani a versenyen. Most minden edzést Tokiónak rendelünk alá. A paralimpia pedig augusztusban lesz, ezért addigra kell késznek lennem. Meglátjuk, hogy most hol tartunk ezen az úton.”

A paralimpián augusztus 26. és 30. között rendezik a kerekesszékes vívók számára a versenyeket. Bár addig még bő félév hátra van, Amarilla már minden nap gondol Tokióra.

„Kimondva rengetegnek tűnik, hogy még félév, de kettőt pislantok és már repülőn fogok ülni, úton Tokió felé. Úgyhogy ezért minden tőlem telhetőt megteszek minden nap, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el a paralimpián” – árulta el sportolónk.

 

Fotó: Facebook / Veres Amarilla

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz