Menü

A felnőttek között is érmes lett Takács

2020. Szeptember 20
951
A felnőttek között is érmes lett Takács

A felnőtt országos bajnoksággal, zárt kapuk mögött avatták fel a csepeli Kozma István Magyar Birkózóakadémiát. A juniorok után Takács István a felnőttek között is dobogóra állhatott, ezúttal ezüstérmesként zárt súlycsoportjában.

A megszokotthoz képest kevesebben vettek részt a birkózók felnőtt országos bajnokságán, de akik ott voltak, legalább már versenyezhettek. Ráadásul ezzel a megmérettetéssel avatták fel a sportolók a csepeli Kozma István Magyar Birkózóakadémiát (KIMBA). Legeredményesebb BVSC-s versenyzőink közül családi örömök miatt hiányzott a szőnyegről az egyaránt világbajnok Kiss Balázs és Korpási Bálint is. Balu pár hete házasodott meg, így szakosztályelnökként volt jelen ezúttal az ob-n, míg Macinak múlt héten született meg gyermeke, így érthető okokból ő is igazoltan hiányzott. Ezúton is gratulálunk mindkettejüknek!

Ott volt viszont a junior ob-t megnyerő Takács István, aki a felnőttek között is jól szerepelt. A kötöttfogású 87 kilósok mezőnyében hárman is a BVSC-t képviselték. Istók klubtársát, Papp Bertalant megelőzve jutott be az elődöntőbe a csoportkör után, de Berci is készülhetett a keresztbe játszásra. Harmadik indulónk, Károlyi János nem tudta kiharcolni a továbbjutást, így ő hatodikként zárt. A négy között egyik szemünk sírt, a másik nevetett. Takács itt sem talált legyőzőre, Papp viszont kikapott Losonczi Dávidtól. Sajnos a fináléban junior-világbajnokunknak sem sikerült visszavágnia Berci vereségéért, így egy ezüstérmet és egy negyedik helyet szállítottak még sportolóink ebben a súlycsoportban.

A 72 kilósok között Kajtán Olivér lett szintén negyedik, 77 kg-ban pedig Vozár Sándor ötödik. Szabadfogásban is voltak indulóink. Itt László József (65 kg) a negyedik, Nagy Bence (70 kg) a tizenkettedik pozícióban zárt.

Gratulálunk sportolóinknak!

 

Fotó: MBSZ

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz