Menü

A döntőért játszhat a női válogatott az Eb-n

2020. Január 21
1144
A döntőért játszhat a női válogatott az Eb-n

Bejutott az elődöntőbe a női vízilabda-válogatott a budapesti Európa-bajnokságon, miután 16-3-ra legyőzte Franciaországot a legjobb 8 között. Csütörtökön a világbajnoki ezüstérmes spanyolok ellen jóval nehezebb dolguk lesz a mieinknek.

Bár a megszokottnál talán kicsit kevesebben voltak a lelátón, a Carpathian Brigade vezetésével ezúttal is remek hangulat fogadta a játékosokat, amint beszólították őket a Duna Arénába. A találkozó Keszthelyi-Nagy Rita gyors góljával indult, majd egy kis szünet után ismét csapatkapitányunk talált be, ezúttal egy szemfüles labdaszerzést követően. Az első francia gólra az 5. perc elejéig kellett várni, de ez komolyabb lendületet nem adott riválisunknak, így 5-2-es magyar előnnyel zárult az első negyed. A folytatásban tovább nyílt az olló és Leimeter Dóra révén már öt volt közte a nagyszünetben (8-3).

A fordulást követően aztán egyre jobban érvényesült a papírforma és egy 5-0-s etappal már 13-3 volt a javunkra. Ráadásul ebből négyszer is emberelőnyből voltak eredményesek a lányok, míg Leimeter két másodperccel a negyed vége előtt fórból talált be.

Az utolsó nyolc percben sokáig nem láthatott gólt a közönség, aztán bő másfél perc alatt három magyar gólnak is örülhettünk a végén, így 16-3-ra nyertek a mieink és bejutottak az Európa-bajnokság elődöntőjébe, ahol csütörtökön 19 órától a világbajnoki ezüstérmes Spanyolország vár rájuk.

„Mindenképpen fel kell szívnunk magunkat és egy nagyon masszív védekezésre lesz szükségünk ahhoz, hogy nyerni tudjunk. De ha kvótát szeretnénk szerezni az olimpiára, akkor minden meccsünket meg kell nyerni” – nyilatkozta honlapunknak Leimeter Dóra a találkozót követően.

Szurkoljunk minél többen a csapatnak csütörtökön is! Hajrá lányok!

 

Fotó: MTI / Czagány Balázs

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz