Menü

A cél Tokió – interjú Veres Amarillával

2019. Október 12
1967
A cél Tokió – interjú Veres Amarillával

A szeptemberi dél-koreai kerekesszékes vívó-világbajnokság után kicsit csalódott volt Veres Amarilla az egyéni eredményei miatt, pedig az élmezőnyben zárt sportolónk. A csapatban bronzérmes vívó most már előre tekint és Tokió lebeg a szeme előtt.

 

Már újra edzésben vagy a világbajnokság után. Így pár hét távlatából hogy tekintesz vissza a dél-koreai versenyre?

Most már kevésbé tragikusan. Nagyon örülök, hogy a párbajtőrcsapattal sikerült dobogós helyen végeznünk, úgyhogy nem maradtam érem nélkül a világbajnokságon. Az egyéni versenyeken az eredmények és a vívás szempontjából is kicsit többet vártam magamtól. Ebből látszik, hogy még van hova fejlődni, úgyhogy azóta folyamatosan dolgozom tovább. Igazából a cél Tokió, úgyhogy addig még van egy kis időm, hogy ezeket a hibákat, amik most voltak, azokat kijavítsam.

 

Egyéniben sem rossz eredmény ebben az erős mezőnyben a 8. és 9. hely.

Természetesen a világbajnokság mindig erős verseny, de nem mondhatom azt, hogy az ellenfelek miatt nem tudtam előrébb végezni. Most nekem ebben a versenyben ennyi volt benne, de azon dolgozom, hogy ez még jobb legyen.

 

Tudod is, hogy min szeretnél változtatni?

Azon dolgozunk folyamatosan a két fegyvernemes edzőimmel, hogy ezeket a pici apró hibákat, ami eldönti, hogy ki nyer 15:13-ra, azt kijavítsuk. Igazából mindkét egyéni asszóm szoros volt, de pont kevés ahhoz, hogy az ember négybe kerüljön egy vb-n. Ha viszont ezt az egy-két technikai dolgot kijavítom, akkor akár a másik oldalra is lehetett volna 15:13. Úgyhogy most ezen dolgozunk és természetesen rengeteg edzés, vívás vár rám.

 

 

Mennyi pihenő jutott neked a vb után?

Egy pár napot végig aludtam utána az időeltolódás miatt, továbbá mert mentálisan elfáradtam, viszont nem volt bennem az az öröm és katarzis, ami általában a versenyek után meg szokott lenni. Ezt most nem éreztem, ezért dolgozni akarok folyamatosan, mert ezt azért csinálom, hogy nyerjek. Ez folyamatosan munkál bennem, úgyhogy ha akarnék se tudnék sokáig pihenni.

 

Hogy alakul a versenyprogramod a következő időszakban?

Novemberben már újra kvalifikációs világkupa vár rám, aztán februárban, Egerben folytatódik a sorozat, ami aztán a tengerentúlon ér véget. Végül az Európa-bajnoksággal zárul a kvalifikációs időszak. Jelenleg harmadik vagyok az összetett ranglistán, ami a tokiói kvóta szempontjából nagyon jó hely.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz