Menü

A BVSC is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

2020. November 20
688
A BVSC is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

Idén november 21-29. között rendezik meg az Európai Hulladékcsökkentési Hetet, amelyhez klubunk is csatlakozik. A BVSC-Zuglónál fontosnak tartjuk a környezettudatosságot fejlesztéseink és a mindennapok során is.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét 2009 óta minden november végén arra buzdítja az európaiakat, hogy fogják vissza szeméttermelésüket. Ilyenkor vállalkozó kedvű önkéntesek saját akcióötleteikkel, vállalásaikkal hívják fel a figyelmet a hulladék lehetséges csökkentésére. Idén Magyarországról több mint 400 akciót regisztráltak. Ezek között szerepel a BVSC-Zugló megmozdulása is, amelyet a járványhelyzethez igazodva, de az online térben és sporttelepeinken is megtartunk.

A program célja az is, hogy felhívja a figyelmet a termékek újrahasználatának, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hétnek minden évben van egy kiemelt témája. Az idei év fókusza a láthatatlan hulladékokon van. Mit is jelent ez pontosan? Olyan, a gyártás során keletkezett hulladékokat, amelyeket nem láthatunk a termék vásárlásakor. Mindannyian tehetünk azért, hogy ez a mennyiség csökkenjen, vagy azért, hogy amit mindenképp megtermelünk, azt minél okosabban kezeljük.

A következő bő egy hétben internetes felületeinken is erre buzdítunk majd mindenkit különböző módokon! Kövesd közösségi média oldalainkat és honlapunkat, hogy Te is csatlakozhass az Európai Hulladékcsökkentési Héthez!

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz