Menü

A BVSC-é a második legnépesebb magyar küldöttség

2021. Július 16
592
A BVSC-é a második legnépesebb magyar küldöttség

Már csak egy hét és fellobban az olimpiai láng Tokióban! A tavalyi évről idénre halasztott nyári ötkarikás játékokon 174 fős magyar csapat vehet majd részt. Az egyesületek közül a BVSC delegálja a második legtöbb sportolót a japán fővárosba.

Ma a női és férfi vízilabda-válogatott is elutazott Japánba, így úszóink és vívóink után újabb sportolóink vették az irányt az ázsiai ország felé. Nem véletlen, hogy hamarosan mindenki elindul a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokra, hiszen egy hét múlva fellobban a láng a tokiói Olimpiai Stadionban.

A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint eredetileg 176 magyar sportoló indulhatott volna az ötkarikás játékokon, de Babos Tímea sérülése miatt két fővel csökkent ez a szám, mivel így a teniszező párostársa, Jani Réka sem lehet ott Tokióban. Ennek ellenére a 174 fő is azt jelenti, hogy a 2012-es és 2016-os játékokhoz képest több magyar szerepelhet az olimpián.

A BVSC-t is jóval többen képviselik, mint 5 évvel ezelőtt, hiszen 13 fő, plusz a tartalék Szűcs Lucával együtt 14 kvótásunk van. Ezzel az egyesületek rangsorában a Ferencváros (21 fő) mögött a második helyen állunk, amely hatalmas siker klubunk életében. Összesen egyébként 70 hazai sportegyesület sportolója indulhat Tokióban 23 sportágban. A BVSC-sekért 4 sportágban – birkózás, úszás, vívás, vízilabda – szoríthatunk majd.

Már 11 sportolónkat mutattuk be videósorozatunkban (két további rész a napokban jelenik meg), ezek az interjúk youtube-csatornánkon visszanézhetőek.

Sok sikert kívánunk sportolóinknak!

 

Fotó: olympics.com

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz