Menü

13 év után elődöntőben a férfi vízilabdázók!

2021. Augusztus 04
316
13 év után elődöntőben a férfi vízilabdázók!

A nők után a férfiakon volt a sor, hogy bejussanak a négy közé a tokiói olimpián. Märcz Tamás tanítványai a félidőben 7-5-re vezettek és végül 15-11-re megnyerték a negyeddöntőt! Ez pedig azt jelenti, hogy a férfi válogatott 13 év után jutott elődöntőbe!

Az első támadást a horvátok vezethették a mérkőzésen, de sikerült jól védekezniük a mieinknek. Nem sokkal később viszont Vukicevic megszerezte a vezetést riválisunknak (0-1). Aztán Manhercz Krisztián szerzett labdát, ám Bijac védte a ziccerét, majd a kipattanót is, utána azonban Manó már nem hibázott (1-1). Ellenfelünk szerzett egy érvénytelen gólt, de másodszorra Bukic már nem hibázott (1-2). Szerencsére Varga Dénes sem, és szép gól ragasztott Bijac hóna alatt a horvát kapuba (2-2). A negyed végén viszont ismét ellenfelünk örülhetett és harmadik góljukat is fórból szerezték (2-3).

A második nyolc perc egyértelműen Manherczé volt támadásban. Két emberelőnyt is értékesített az Európa-bajnok játékos, így először vettük át a vezetést 4-3-nál. Nem sokáig örülhettünk, mert Jokovic és Bukic révén újra a horvátoknál volt az előny (4-5). Manó azonban folytatta remeklését és ezúttal kapás oldalról pattintott Bijac kapujába (5-5). A negyed vége aztán álomszerűen zárult számunkra. Előbb Jansik Szilárd passzolta vissza ziccerben Angyal Dánielnek a labdát, majd az utolsó másodpercekben Varga köszönt be ismét Bijacnak, így 7-5-ös előnyről várhattuk a folytatást!

A harmadik negyed elején Nagy Viktor óriási bravúrral hárított, de a játékvezetők érthetetlen módon videóztak és megadták Vukicevic találatát (7-6). Az ellentámadásból Zalánki Gergő hamar visszaállította viszont a különbséget (8-6)! Ellenfelünk azonban két szerencsés góllal hamar kiegyenlített (8-8). Azonban ez nem törte meg a mieinket. Manhercz ötödik találatát is megszerezte, majd egy szép bejátszást követően Erdélyi Balázs állította vissza a kétgólos különbséget. Sőt, a negyed végén jött a csattanó! A zsinórban második fórt Vámos Márton pattintotta nagy erővel a kapuba (11-8)!

A záró felvonás két Nagy Viktor bravúrral indult, majd Manhercz gondolt egyet és előtte távolról, ha pedig így tett, akkor hatodik találatával 12-8-ra növelte a magyar előnyt! Aztán egy gyors gólváltást követően 13-10-re módosult az eredmény, nálunk Vámos talált be. Három perccel a vége előtt azonban a szenzációsan játszó Manhercz tovább növelte az előnyt 14-10! Bár a végén szépítettek a horvátok, de Nagy Viktor továbbra is szinte átlőhetetlen volt. Jansik még 11 másodperccel a vége előtt ötméteresből betalált, így megérdemelten nyertek a mieink 15-11-re!

13 ÉV UTÁN ISMÉT OLIMPIAI ELŐDÖNTŐS EZZEL A FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT!!! MAGYAR IDŐ SZERINT PÉNTEKEN 8 ÓRA 30 PERCKOR GÖRÖGORSZÁG KÖVETKEZIK A LEGJOBB 4 KÖZÖTT! SZÉP VOLT FIÚK!

 

Fotó: MVLSZ / Derencsényi István

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz