Menü

A BVSC-ZUGLÓ SPORTUSZODA HÁZIRENDJE


A BVSC-Zugló Sportuszoda elsősorban a BVSC úszó-, vízilabda sport fejlesztését hivatott elősegíteni, és csak korlátozott mértékben áll a fürdőközönség rendelkezésére.

A nyári időtartam alatt a strand területére babakocsi behozatalára sajnos nincs mód – kérjük szíves megértésüket a korlátozás miatt


1. A 25 méteres, az 50 méteres, valamint a tanmedencébenszervezett foglalkozások kizárólag a BVSC-Zugló edzői és oktatói vezetésével, vagy jogviszony alapján tarhatók. Abban az esetben, ha ettől eltérést tapasztalunk, a vendégeket a medence elhagyására kötelezzük.

2. A fürdés idejéről és a medencék beosztásáról az előcsarnokban elhelyezett tábláról tájékozódhatnak. Az esetleges rendkívüli esetekről (pl. az uszoda teljes bezárásáról, stb.) értesítjük a közönséget.

3. Az uszodába érvényes jegy vagy bérlet nélkül nem szabad belépni! Jegyet, illetve bérletet a belépés előtt, a jegypénztárban lehet váltani. 3 éven aluli gyermek még kísérővel sem használhatja a Sportuszodát. A BVSC-Zugló sportolói részére kiadott versenyzői bérletek átruházása szigorúan tilos, ennek megszegőjétől az uszoda vezetése megvonja a sportolói kedvezményt.

4. A fürdővendégeknek  úszósapka használata kötelező, valamint a pénztárban kapott elektronikus órát viselni kell, uszodamester ellenőrizheti!

5. Az uszodába kizárólag az uszodalátogatáshoz szükséges, továbbá a napi életvitel körében általánosságban elfogadott tárgyak hozhatók be.
Az öltözőszekrények kizárólag ruhák elhelyezésére alkalmasak és használhatók. Az uszoda üzemeltetője a ruházat esetleges eltűnése esetén kártérítési felelősségének felső határát nyári időszakban 30.000.- Ft, egyéb időszakban 60.000.-Ft összegben állapítja meg. A szekrényekben elhelyezett egyéb tárgyakért (értéktárgyak, óra, mobiltelefon, igazolványok, iratok, kulcsok, készpénz, bankkártya stb.), és az ezek eltűnése folytán beálló járulékos károkért az uszoda üzemeltetője felelősséget nem vállal. A ruházaton kívül tárgyakat az uszoda értékmegőrzőjében kell elhelyezni. Az értékmegőrző nem fogadhat be ékszereket és nem szokásos értékű, egyéb tárgyakat.

6. A 10 alkalmas bérletek a váltástól számítva 90 napig érvényesek.

7. Az uszoda területén talált ruházati vagy egyéb értéktárgyakat a pénztárba kell leadni, ahol az igazolt tulajdonosa átveheti.

8. Az uszodát a látogató iskolák, illetve más csoportok csak úszás céljából vehetik igénybe. Egyéb szárazföldi sport (pl. futás, stb.) tilos! A lelátó kizárólag a sportesemények közönsége számára fenttartott hely. Esemény hiányában a lelátón bárminemű sportolás tilos! A lelátóról a medencetérbe ugrani balesetveszélyes és tilos!


9. Az uszoda medencéi a tanmedence kivételével mind mélyvizűek. A mélyvizű medencét csak úszni tudók használhatják. E tilalom megszegéséből eredő balesetekért az uszodaigazgatóság felelősséget nem vállal. A tanmedencét csak hétvégeken, kizárólag kisgyermekes családok használhatják. Az 50 méteres versenymedence korlátozottan áll a nagyközönség rendelkezésére. A medencék használatával és az uszoda házirendjének betartásával kapcsolatos felhívásokat a fürdőközönség köteles betartani. Elsősegélyért az uszodamesterhez kell fordulni.

10. Szigorúan tilos illetlen magaviselet, beszéd vagy ének, tilos a lármázás, fröcskölés, víz alá buktatás, a medencékbe a hosszanti oldalról való beugrás!

11. A közönség köteles a rendre és a tisztaságra ügyelni. Tilos a vizet vagy az épületet bepiszkítani, az úszómedencékben szappannal mosakodni, vízbe köpni! Fürdés előtt a zuhanyzók használata kötelező. Kérjük vendégeinket a közegészségügyi és higiéniai szabályok legmesszebbmenő betartására! Hulladékot vagy szemetet az erre a célra felállított hulladékgyűjtő edényekbe kell elhelyezni. Az uszodába a fürdősapka használata kötelező.

12. Az uszodában kizárólag a hivatalos vízilabdaedzések és mérkőzések alatt, az 50 m-es medencében szabad labdajátékot folytatni. Egyébként az uszoda területén labdázni tilos!

13. Tilos a berendezési tárgyak, az épület és általában a közvagyon rongálása! E tilalom megszegéséből eredő károkért a kár okozója teljes anyagi felelősséggel tartozik.

14. A dohányzás a hatályos törvény értelmében, az egész uszoda területén tilos!

15. A fedett úszócsarnokba utcai cipővel belépni tilos! Az edzők, kísérők és látogatók részére papucs vagy védőpapucs használata kötelező.

16. A medencéket fertőző vagy undort keltő betegségben szenvedő személyek nem használhatják.

17. A közönség részéről felmerülő észrevételekkel vagy panaszokkal kérjük, szíveskedjenek Igazgatóságunkhoz fordulni. Vendégkönyv az uszoda pénztárában található.

18. Az uszoda területére petárdát, szeszes italt, ütő-vágó, stb eszközöket bevinni tilos! Aki a házirend szabályzat bármely rendelkezését nem tartja be, vagy az abban foglalt tilalmakat megszegi, az okozott anyagi kár megtérítése után az uszodából azonnal eltávolítható. Súlyosabb esetben, ezen felül a kártevőt vagy rendetlenkedőt az uszoda használatától az igazgató meghatározott időre eltilthatja.

19. Az uszodába alkoholos állapotban tilos bejönni!

20. Az uszoda egész területén kizárólag engedéllyel lehet videofelvételt, illetve fotót készíteni.