Menü

Bemutatkozás

 

Egyes forrásmunkák szerint 1946-ig nyúlik vissza a múlt - az ország legjobbjai közé tartozó MÁVAUT férficsapatáig -, mások 1950-re teszik az alakulást, amikor a Vasúti Főosztály megalakította szakosztályát.


1957-ben a Vasútépítő Lokomotív (Köves Kálmán irányításával) és a Vasúti Főosztály (dr. Szepesvári Ferenc vezérletével) egyesülésével létrejött egy valóban erősnek tekinthető gárda.

A kezdet kezdetén a MÁVAUT-ban olyanok ütötték a labdát, mint Forró, Kiss, Simon, Brendusa, Köves, Mezei, Nagy, Bende; dr. Szepesvári elmondása alapján a Vasúti Főosztály igencsak amatőrként rajtoló együttesében dr. Tóth Lajos, Kövesdi László, Nemeskéri Kis Géza, Sándor Erzsébet, Gellért Márta, dr. Merényi Gyula játszott kulcsszerepet. 1974-től Hopp Béla vezeti a szakosztályt, aki elvitathatatlan érdemekkel igyekezett a szakosztályt az őt megillető méltó helyre emelni.

Az eredmények oldaláról: Forró Mihály, Kiss József, Korpás Ferenc és Attila, Hegedűs József, György Károly, Révész László, Tóth Ferenc, Sziráki László, Gaál Éva, Kissné Tóth Lívia, Bakosné Molnár Gabriella, Tóth Jutka, Homor Katalin, Váli Zsófia a magyar teniszsport ismert, válogatott színvonalú, országos bajnokságokon is komoly szerepet játszó versenyzői közé tartoznak. Csak a kulisszák mögött is járatosabbak tudják, hogy ezek a teniszezők mind a vasutaspályákról indultak el, a vasutas szakosztályban nevelkedtek.

BVSC más sikeres szakosztályaihoz hasonlóan a teniszezők is elsősorban nevelő tevékenységükkel alapozták meg tekintélyüket, jó hírüket.

Az említettek mellett itt ütötte a labdát Csongár Árpád, Fehér Gyöngyi, dr. Milassin Miklós (Micu bácsi), Pupics Péter, a Köves testvérek, a férfi és a női gárda egyaránt szerepelt az I. osztályban.

bvsccsarnok nagy