Menü

Bemutatkozás


A magyar vízilabda sport páratlan sikert ért el azzal, hogy kilenc olimpián a magyar válogatott állhatott a dobogó legmagasabb fokára, ebből 2000 és 2008 között zsinórban háromszor, valamint sorra nyerte az európai és világversenyeket. Ezek a győzelmek is hozzájárultak, hogy hazánkban a vízilabdázás óriási népszerűségnek örvend. Túlzás nélkül állítható, hogy a vízilabdázás magyar nemzeti sport.
A vízilabda mindig is a BVSC egyik legeredményesebb szakosztálya volt, igen hosszú és dicsőséges múltra tekinthet vissza. Számos saját nevelésű játékost adott a magyar válogatottnak, akik sok dicsőséget szereztek hazánknak. Magyarországon csak itt játszott pályafutása alatt az olimpiai bajnok Horkai György, aki a BVSC-vel a KEK-ben és BEK-ben is ezüstérmet nyert. Rajta kívül többek között a férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya Kémény Dénes, a legendás Faragó Tamás és a háromszoros olimpiai bajnok csodakapus Szécsi Zoltán, valamint Kis Gábor, aki Peking olimpiai bajnoka, egyaránt szakosztályunk neveltjei.

Mindenkori játékosaink olyan nagynevű edzők keze alatt dolgozhattak, mint Laky Károly, Gyarmati Dezső, Molnár Endre, Faragó Tamás, Gerendás György, Vincze Balázs, Dabrowski Norbert.

Utánpótlásnevelés

bvsc uszoda sportmenu (1)


Az első osztályú bajnokságban is tisztes helytállást mutató felnőtt csapat kialakításához a BVSC számára nem játékosok vásárlásával, hanem szisztematikus neveléssel vezet az út. Erre bizonyság, hogy a jelenlegi OB I- es élcsapatokban számos, egykor a Szőnyi úton képzett játékos szerepel, akik közül többen válogatottságig, sőt olimpiai bajnoki címig vitték. A klub célja, hogy azokat a tehetséges fiatalokat, gyerekeket, akik jelenleg is a BVSC igazolt sportolói, elvezesse a legfelsőbb szintre és megtartsa őket az egyesület versenyzői között. Eközben pedig – egész életre szóló sport-, vízilabda- és klubszeretetet kialakítva bennük – sportembert neveljen azokból, akik valamilyen oknál fogva nem tudják végigjárni a csúcsig tartó hosszú és igen fáradságos utat.

Generációk óta folyamatosan kerülnek ki tehetséges játékosok egyesületünkből (így a legutóbb olimpiai bajnok magyar csapat több tagjai is a BVSC-ben pólózott korábban). Férfi és női utánpótlás csapataink sorra nyerik a bajnoki címeket, ezzel klubunkat a legjobb nevelőegyesületek élmezőnyében tartva. Az utánpótlás nevelés folyamatosan magas színvonalát mutatja, hogy az adott évben legjobb utánpótlás játékosnak odaítélt Szalay Iván-díjat több versenyzőnk is megkapta: 2001-ben Kis Gábor, 2005-ben Hárai Balázs, 2009-ben Meixner Marcell, 2012-ben Bedő Krisztián és Illés Anna.

Jelenleg a BVSC vízilabda szakosztálya 250 igazolt utánpótlás versenyzőt számlál, akik 13 csapatban megosztva MVLSZ és a BVLSZ szervezésében megrendezett bajnokságokban eredményesen versenyeznek. Felkészítésükkel olyan edzők foglalkoznak, akik közül többen a korosztályos válogatottak munkáját is segítik a Magyar Vízilabda Szövetség megbízásából. A szakosztály azon kevesek közé tartozik, amely saját uszodájában folytathatja sporttevékenységét.